میزان رضایت مندی شما از عملکرد شورای چهارم شهر لار چقدر است؟

نتایج

Loading ... Loading ...

انتشار در۵ فروردین ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۵۵ ب.ظ سرویس:برگزیده ها, شهر و شهروند 3 دیدگاه 1,562 بازدید

آوازه نان «رگاگِ» لاری به همه جا رسیده و باعث اشتغال زایی قابل توجهی شده است

آوازه نان «رگاگِ» لاری به همه جا رسیده و باعث اشتغال زایی قابل توجهی شده است

«نان رِگاگ» یکی از انواع نان یا اغذیه محلی لارستان است که خصوصا در یک دهه اخیر به دلیل استقبال زیاد لارستانی ها و مسافران این مناطق توانسته زمینه ایجاد شغل برای تعداد زیادی از جوانان را فراهم کند. به بیانی دیگر تهیه این نان محلی برخلاف دیگر نان ها از خانه ها خارج و در مغازه های شهرهای منطقه لارستان پخت و تهیه می شود. نانی بسیار نازک که با مخلفاتش ازجمله «مهوه»، تخم مرغ، پنیر، کنجد و… بسیار خوش طعم و مغذی است.

برای کسب اطلاع بیشتر درباه این نان محلی به سراغ «بهزاد عالی زاده» که حدود ۱۶ سال قبل برای نخستین بار نان «رگاگ» را در لار تجاری سازی کرد رفتیم.

وی ابتدا درباره پیشینه نان رگاگ گفت: اصل و ریشه این نان، نان دیگری با نام «لیتک» است که از گذشته های بسیار دور و زمان تهیه «مهوه» که بعضی می گویند در زمان حضور پرتغالی ها در لار بوده بر می گردد. نان لیتکِ لاری همراه با لارستانی های خلیج رو به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس می رود و آنجا برخی مخلفات را به آن می افزایند و نامش را نان «رقاق» می گذارند که به معنی نان نازک است.

وی سپس به شغل رگاگ فروشی خود در دبی از سال ۷۰ اشاره کرد و افزود: پس از حدود ده سال به لار بازگشتم و برای نخستین بار از حدود سال ۸۰ در بازارِ روز شهر لار شروع به تهیه و فروش نان رگاگ کردم. آن موقع هم شغل من و هم نام «رقاق» که بر روی آن گذاشته بودم مورد تعجب مردم بود اما به مرور ضمن تغییر نام رقاق به رگاگ و همچنین جابجایی از بازار روز به مغازه ای مستقل که به دستور اداره بهداشت انجام شد بر تعداد مشتریان این نان افزوده و کم کم غالب مردم آن را شناختند و استفاده کردند.

عالی زاده در ادامه با بیان اینکه مرز شناخت و استفاده مردم از نان رگاگِ لاری حالا به غالب مناطق جنوب و حتی دیگر مناطق کشور کشیده شده گفت: طی چند سال اخیر من به تعداد زیادی از علاقه مندان بندرعباسی، لنگه ای، خنجی، گراشی و حتی همدانی و شمالی آموزش پخت نانِ رگاگ داده ام و غالب آنها در شهرهای خود این شغل را ایجاد کرده اند.

وی سپس در پاسخ به سوالی در مورد محتویات نان رگاگ گفت: نان رگاگ انواع متفاوتی دارد و مشتمل بر نان نازک، مهوه، تخم مرغ، کنجد و… است و مهمترین آن یعنی مهوه نیز همه می دانند که نوع اصیل آن مشتمل بر ماهی کیلکا، نمک، خردل و… است که طی یک فرایند ویژه تهیه می شود و غذایی است که از گذشته می گویند برای درمان بعضی بیماری های پوستی، گواتر و… بسیار مفید است.

عالی زاده در پایان البته به محصول جدید خود یعنی پیتزای رگاگ نیز اشاره کرد که چند وقتی است تهیه و فروش آن را آغاز کرده است. پیتزای رگاگ در واقع همان نان رگاک به اضافه مخلفاتِ پیتزا مثل پنیر پیتزا، کالباس، فلفل دلمه و سبزی با نام زعتر است.
منبع: ویژه نامه نوروزی نشریه ایراهستان شهرداری لار


3 نظر

  1. ناشناس گفت:

    0

    0

    الهي به كرمت شكر كه اگه نبود حلواي لاري و رگاگ ما چه مي كرديم در اين دنياي پرتلاطم صنعت و مهارت ؟،خوب است نان رگاگ و حلواي مسقط اما واقعا شما به فكر نرفتيد. اگه مسقط و بحرين و … زماني تقي به توقي خورد و ما نشد بريم پول بياريم . چه كنيم ؟ واقعن چه كنيم؟

  2. مصباح گفت:

    0

    0

    متاسفانه مسوولان مقصر اصليند ،الان نان رگاگ بنام نان رگاگ لاري در ايران ثبت نشده است ،همانطور که مسقطي بعنوان مسقطي لاري فقط در جنوب فارس ثبت شده است

  3. سعید حیدری گفت:

    0

    0

    افرین بهزاد خدا قوت

ارسال نظر

طراحی و توسعه توسط رضوان