«اوز» بالاخره «شهرستان» شد
«اوز» بالاخره «شهرستان» شد
خبری که ماه هاست مردم منطقه لارستان را درگیر خود کرده است امروز از زبان سخنگوی دولت شنیده شد: بخش «اوز» به «شهرستان» ارتقا یافت.
این خبر بلافاصله پس از پخش از شبکه خبر با واکنش زیادی در فضای مجازی منطقه جنوب فارس همراه بود. مردم اوز که سال ها در انتظار چنین لحظه ای بودند بسیار شادمان هستند و غالب مردم لارستان نیز برخلاف برخی نگرانی ها از این خبر استقبال کرده و فضای مجازی منطقه را با پیام تبریک به اوزی ها پر کرده اند.
از قرارمعلوم هیات وزیران در جلسه امروز خود با ارتقای دو شهرستان کازرون و مرودشت به فرمانداری ویژه و هفت بخش اوز، خفر، بیضا، سرجهان، زرقان، آباده طشک و کوه چنار در استان فارس به شهرستان موافقت و تصویب کرده است.
با این وصف استان فارس اکنون پنج فرمانداری ویژه و ۳۶ شهرستان خواهد داشت.
خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، در این باره و طی گزارشی وضعیت مناطق ارتقا یافته را بررسی کرده است.
این خبرگزاری درباره اوز نوشته است:
اوز، تولدی دوباره از وسیعترین شهرستان فارس
شهرستان لارستان طی سالیان گذشته وسیعترین شهرستان استان فارس بود که در تقسیمات کشوری جدید، شاهد تولد شهرستان اوز (Evaz) بود.
بررسیها حاکی از پیوندهای عمیق مردم لارستان و اوز نسبت به دیگر مناطق استان فارس است و از این رو، به نظرمیرسد فعالان این شهرستانها، شکلگیری شهرستان جدید را به فرصتی برای توسعه هر دو منطقه تبدیل خواهند کرد.
بنا بر خبرهای رسیده از جنوب فارس، معتمدان و فعالان سیاسی لارستان و بخش اوز در چندماه گذشته نشستهای هماندیشی با موضوع وحدت برای ارتقای بخش اوز به شهرستان برگزار کردهاند که در نهایت در این زمینه به اشتراک نظر رسیدند.
یکی از خواستههای مطرح شده در این جلسات، ارتقای شهرستان لارستان به استان بود که بنا بر اعلام مدیرکل تقسیمات کشوری وزارت کشور، دولت در مقطع کنونی در زمینه شکلگیری استانهای جدید برنامهای ندارد.
در این گزارش همچنین می خوانید:
مروری بر تحولات قانون تقسیمات کشوری
موضوع تقسیمات کشوری حدود ۱۱۳ سال قبل به ادبیات قانونگذاری ایران راه یافت و از آن روز تاکنون این قانون تحولاتی را پشت سر گذاشته است.
نخستین قانون تقسیمات کشوری سال ۱۲۸۵ تحت عنوان قانون ایالات و ولایات تدوین شد که در این قانون کشور به ولایت و بلوکات تقسیم بندی شده بود.
دومین قانون تقسیمات کشوری مربوط به سال ۱۳۱۶ تحت عنوان قانون تقسیمات کشوری است که در آن وظایف فرمانداران و بخشداران مشخص و ایران به استانهای شمالی، شرقی و غربی و .. تقسیم شده بود.
سومین قانون تقسیمات کشوری نیز مربوط به سال ۱۳۶۲ است که قانون فعلی تقسیمات کشوری را شامل میشود؛ در این قانون شهرستانها، بخشها و دهستانها و شهرها تعریف میشوند و شرایط ایجاد هر کدام مشخص شده است.
در حال حاضر براساس این قانون امور تقسیمات کشوری دنبالمی شود، هرچند قرار بود یک قانون جدید تحت عنوان نظام درجهبندی سطوح تقسیمات کشوری تصویب شود که براساس آن ارتقای سطحها علمیتر میشود.
به گفته کارشناسان، این موضوع از زمان طرح در ۱۴ سال قبل تاکنون بر زمین مانده و به تصویب مجلس شورای اسلامی نرسیده است.
هدف تقسیمات کشوری چیست؟
برای اینکه یک منطقه را بتوان بهتر اداره کرد نماینده سیاسی دولت را در آن مناطق مستقر می کنند که بتواند آن منطقه را مدیریت کند؛ استقرار نماینده سیاسی نیز تنها با ایجاد شهرستان یا بخش امکان پذیر است.
وقتی یک منطقه، شهرستان یا بخش می شود فرمانداری یا بخشداری در آنجا ایجاد میشود و ادارات نیز ملزم به ایجاد شعبه در آن مناطق هستند و مردم آن منطقه از خدمات دولت استفاده میکنند و دیگر نیازی نیست بخواهند چند کیلومتر را طی کنند تا به ادارات مربوطه برسند، دسترسیها راحتتر ، ترددها کمتر و تصادفات جاده ای و مصرف سوخت کاهش مییابد و در وقت مردم منطقه صرفه جویی میشود.
با توجه به چنین رهاوردی، دیدگاه بیشتر مسئولان ارشد استانها و نمایندگان مجلس شورای اسلامی این است که مناطقشان آباد شوند و یکی از راههایی که میتواند مناطق آنان را زودتر آباد کند بودجه است و راهی که سریع میتوانند به این بودجه برسند ارتقای مناطق به شهرستان یا بخش است.
داستان تقسیمات کشوری در فارس
مرور برخی اسناد تاریخی گویای آن است که در سال ۱۳۱۶ استان فارس حدود ۶ شهرستان داشت. یکی از این شهرستانها بهبهان بود که اواخر دهه ۱۳۲۰ از فارس جدا شد و به خوزستان پیوست.
شهرستان دیگر بوشهر بود که از استان فارس جدا شد و در نهایت، شهرستانهای شیراز، آباده، فسا و لارستان در استان فارس باقیماند و به مرور زمان، شهرستانهای جدید از این شهرستانها شکل گرفت.
به عنوان نمونه، آباده یک زمانی بسیار بزرگ بوده و قلمرو این شهرستان تا نزدیک مرودشت میرسید که به مرور قسمتی از سمیرم از این شهرستان جدا شد و به استان اصفهان پیوست. ابرکوه نیز از این شهرستان جدا شد و به استان یزد پیوست. در ادامه تحولات، اقلید نیز از این شهرستان جدا و یک شهرستان مستقل شد، بوانات و خرمبید نیز طی سالهای بعد شهرستان شدند.
در مقاطع تاریخی، لامرد، مهر، خنج، گراش جزو شهرستان لارستان بودند که به مرور جدا و مستقل شدند.
کازرون یا ممسنی و فیروزآباد یک زمانی تابع شهرستان شیراز بودند که در دهههای گذشته از شیراز جدا و شهرستان مستقل شدند. سالهای بعد باری دیگر بخشهایی به نام خرامه، کوار و سروستان از شهرستان شیراز جدا و هریک به شهرستان مستقل تبدیل شدند.
بررسی این موارد نشان میدهد که تشکیل شهرستان های جدید نه تنها موجب ضعیف شدن شهرستان مادر نشد بلکه موجب تکاپوی شهرستان های جدید برای توسعه نیز شد.
شاخصهای شکلگیری شهرستانهای جدید
بنا بر قانون تقسیمات کشوری، از آنجا که همه ملت ایران از حقوق برابری برخوردار هستند، هر منطقهای که دارای استعداد ارتقا باشد و شاخصها را داشته باشد میتواند به شهرستان تبدیل شود.
قانون میگوید برای هر شهرستان حداقل ۲ بخش و برای ایجاد بخش حداقل ۲ دهستان نیاز است.
همچنین قانون مشخص کرده است که برای ایجاد دهستان با توجه به تراکم و مساحت، یک دهستان باید چقدر جمعیت داشته باشد و دستکم یک بخش یا شهرستان باید چقدر جمعیت داشته باشد تا ارتقا یابد.
بررسی دیدگاه مسئولان ارشد استانی طی سالیان گذشته نشان میدهد که آنها بر این باور بودهاند که اگر شهرستانها زیاد شوند، مناطقشان زودتر آباد میشوند.
تبریک به مردم خونگرم و بافرهنگ اوز …..بالاخره حق به حق دار رسید
جعفر پور هم لار رو باخت هم اوز رو … تبریک به مردم اوز
ما اوزیها پاره تن. لارستان بزرگ. خواهبم ماند. زبان. وفرهنگ مشترک مارا برای همیشه. تاریخ. همشهری. نگه. می. دارد با تبریک به همه مردم. لارستان بزرگ. شهرستان اوز. مبارک باد
ارتقای بخش. صبور. ومستحق. اوز. را به فال نیک میگیریم. برای. ارتقای. لارستان بزرگ. اوزیها در اینده با. ارتقای. لارستان. موافق خواهند بود. واین شهرستان جدید. کمکی. است برای. استان. لارستان. اینشالله
شهرستان شدن اوز سالها دیر شده بود اوز از نظر مدنیت بهد از لارستان دومین شهر در جنوب فارس بوده سابقه شهر داری اوز که در سال ۱۳۳۴ تاسیس شده گواه این مدعاست الان هم از نظر تاسیسات زیر بنایی در زمینه دانشگاه اموزش وپرورش بیمارستان ومراکز بهداشت ودرمان واداره جات از بسیاری از شهرستانهای فارس جلوتر است مردم صبور اوز همیشه خود را جزیی از فرهنگ لارستانی می دانند وهمراه با لاریها گراشیها خنجی ها وبستکی ها به عنوان مردمانی صادق ونیکو کار شناخته میشوند با ارزوی ارتقای لارستان بزرگ وبا تبریک به مردم خوب ونجیب شهرستان اوز
با سلام خدمت عزیزان افتاب لارستان و بینندگان سایت شما خرسندم که افتاب لارستان نظراتی واقع بینانه نسبت به ارتقا شهر اوز داشته است و نیک میدانیم که نظرات مطرح شده در سایت و این مطلب نظرات افراد و اقشاری از مردم لارستان است که همواره در جهت اتفاق و اتحاد منطقه کوشا بوده اند.
ما اوزیها هر چند مسیر طولانی برای احقاق حق مسلم خود طی کردیم و در حق ما بنوعی کوتاهی شد اما مردم فهیم و دور اندیش و بافرهنگ اوز همواره خودرا مقید کرده بود که راه رسیدن به احقاق حق از راه ارامش و تعامل و صبر میسر خواهد بود . لار و اوز و گراش و خنج پاره تن هم هستند جغرافیای منطقه را نمیشود تغییر داد نگاه ما به ارتقای شهرمان و دیگر شهرها در راستای توسعه و پیشرفت است و ما همچون گذشته خواهان ارتباط مفید و سازنده با همه اقشار و افراد منطقه هستیم . ما امروز خبر خرسندی خودرا به گوش همه شهروندان اوزو اهالی منطقه و دوستداران اوز در تمام نقاط جهان رساندیم و پیام های تبریک از بسیاری از اهالی منطقه و شهرهایی چون گراش و دیگر شهرها دریافت کردیم امید که توسعه و ارتقا سهم همه شهرهایی باشد که استحقاق و زمینه انرا دارند و قانون و مسیر قانونی را برای رسیدن به حق و حقوق خود انتخاب کنند . یا حق
تبریک به لارستان تبریک به مردم اوز تشکر از مردم خوب لار و حمایتهاشون . تشکر از سایت وزین آفتاب لارستان که نظرات ما رو بدون تنگنظری منتشر کرد. تشکر از همه.
تبریک به لارستان بررگ که فرزند ارشد خود را که به سن بلوغ رسیده بود مستقل کرد اینشالله که این رابطه خوب وخودمانی بین شهرستان مادر وشهرستان فرهنگی اوز با بر جا بماند
با دذود بی وصف به ارتقاع یافتگان بخش های لارستان بزرگ. تبریک به مردمان اوز لارستان بزرگ. به همه عزیزان بزرگ منطقه بزرگ لارستان عرض نمایم ارتقاع لارستان بزرگ در آینده ایی نزدیک با داشتن عزیزان بزرگ مرد لار و گراش و اوز وخنج و بیرم و جویم و بنارویه و دشت بزرگ صحرای باغ در آینده ایی نزدیک با همدلی و همیاری و وحدت مثال زدنی جشن بزرگی را در راه هست. ما همه از یک پیکیریم و دچار دسیسه های دیگران مشوید که با اتحاد بزرگ مردانی خواهیم ساخت از لارستانی بزرگ به فرموده رهبر معظم. همت را بلند دارید که مردان بزرگ ز این اهمت بدین جا رسیده اند. فقط دچار دسیسه های دیگران که که منع میدانم نامی از شهر و استان را ببرم. گوووووش فرمایید لارستان بزرگ و با مردان مرد بزرگ در کل خطه لارستان بزرگ.
تبریک عرض می کنم به جناب نماینده و سایر مسئولین
سرانجام بعد ازهفتادسال بخش کهن وبافرهنگ ومستعدبه فرمانداری ارتقاء یافت. این اتفاق مبارک ابتدابه مردم صبوروبادانش وفهیم اوزشادباش وتبریک می گویم وهمچنین به مردم بخش متدین ونجیب وقانع اوز نیزتهنیت عرض می شودوجادارداین مناسبت به مردم بزرگواروشریف لارستان هم شادباش گفت که بایداین خبر به فال نیک گیردزیرا مقدمه است بسوی ارتقاء وزیراازآنجایکه لارستان هم اکنون فرمانداری ویژه می باشد نشان از استعقاق وشایستگی با توجه به وضعیت وموقعیت وسوابق اعم ازوسعت جغرافیایی وارتباط فرهنگی وقومی ومذهبی وحفظ وحدت ومودت ویگانی که خوشبختانه زبانزد عام وخاص می باشد.به هرتقدیر این اتفاق مبارک به نفع همه ی لارستان بزرگ می باشدوضمناً نه باعث دوری وجدایی می باشد بلکه موجب ارتباط بیشتروهمسویی وهمکاری بیشتر ازقبل می شودزیرا شرایط همکاری وارتباط از قبل تا آینده به شکل دیگری باید انجام پذیرد.با احترام ابراهیم نجم الدینی از اوز
با سلام ارتقاء بخش اوز به شهرستان به خطه بزرگ لارستان خصوصا مردم شریف اوز تبریک عرض نموده انشاءالله منشاء خیر و برکات برای مردم اوز گردد.
بالاخره. شهرستان اوز. در خطه جنوب. فارس پا به عرصه. جغرافیای. سیاسی. گذاشت. به همه مردم. لارستان بزرگ که. خواهان. رشد. وتوسعه متوازن. وهمگانی. هستند. تبریک. میگوییم قطعا. شهرستان اوز. فرزندی از دیار. لارستان. کهن. است
مردم اوز از دیرباز در اقتصاد فرهنگ و علم سر آمد بوده و باعث افتخار منطقه لارستان بوده و هستند با تبریک به مردم فهیم اوز پیشرفت و تو سعه تمامی شهرستانهای منطقه باعث رونق اقتصادی و زیر بنایی و اشتغال ودر نتیجه ارتقای کل منطقه در بر خواهد داشت واستانی جدید به یاری خداوند شکل خواهد گرفت
با سلام و درود به مردم با فرهنگ اوز شهرستان شدنتان مبارک به امید پيشرفت تمامی مناطق لارستان بزرگ
ارتقای بخش بزرگ اوز را به شهرستان نبریک میگویم الحق والانصاف اوز شرایط شهرستانی را کاملا داشت مردمانش هم خوب وسزاوارند
تبریک وصدها تبریک بابت شهرستان شدن اوز این ارتقا در اینده به نفع کل منطقه است
پس کجا هستند اون هایی که می گفتند و نامه نوشته بودند تا لار ارتقا پیدا نکنه هیچ بخش یا شهری ارتقا نکنه؟
من همواره سایت وزین آفتاب لارستان را می بینم. مدیرانش فهیم و با فرهنگ و امروزی هستند و شرایط زمانی و مکانی را به خوبی می شناسند. دموکراسی بر این سایت حاکم است و تلاش این عزیزان در جهت حفظ همدلی و اتحاد دیرین مردم منطقه لارستان است. تندرست و پایدار باشید.
خیلی وقت بود که اوز در حد واندازه بخش نبود الان دیگر به مناطقی کوچک مثل محمله خنج ارد فداغ صحرای باع رویدر و اسیر ووراوی و…….اینجور مناطق بخش میگویند نه جایی مثل اوز که چهار دانشگاه و۲ بیمارستان ودهها مدارس وهنرستان ومراکز بهداشت ودرمان وادارات مختلف دارد شهرستانی حقشان بود
تبریک به مردم خوب و دوست داشتنی اوز. بالاخره حق به حق دار رسید.
لاری
تبریک به مردم اوز و تبریک به مردم لار و تبریک به مردم لارستان.
همش شعار بی خود بود
خبر مهم در عزاداری شب ششم محرم باحضور ایت الله نسابه درهمین سایت حتما مطالعه بفر مایید پیرامون جریانات اخیر بی معنی
اوز بالاخره به خواسته ی دیرینه وبرحق خود رسید چه زیبا بود که نماینده ی این مردم دکتر جعفرپور دراین راه اوزی ها را همراهی می کرد که متاسفانه نه تنها گامی دراین زمینه برنداشت بلکه ازهرگونه کارشکنی نیز کوتاهی نکرد درواقع با نوشتن نامه و صدور بیانیه علنا مخالفت خود را با شهرستان شدن اوز اعلام کرد ولی خدا با ما بود “زمستان رفت و روسیاهی به زغال ماند”
سلام یادشون رفته بنویسن جهرم در سال ۱۳۲۴ از لارستان جدا شد شاید این موضوع عمدی است.
در سال ۱۳۱۶ شمسی قانون جدیدی برای تقسیمات کشوری تصویب شد و بر اساس آن استان جنوب به ده شهرستان شامل ۱٫یزد ۲٫ آباده ۳٫ شیراز ۴٫ اصطهبانات ۵٫ جهرم ۶٫ لنگه و لارستان ۷٫ بوشهر ۸٫ عباسی ۹٫ کرمان ۱۰٫ جیرفت تقسیم گردید.
ملاحضه می شود در این مصوبه، جهرم یکی از شهرستان های مستقل کشور است.
اندکی بعد در اواخر دی ماه همان سال یعنی ۱۳۱۶ شمسی مجددا قانون تقسیمات کشوری تغییر یافت و اینبار استان جنوب با محدوده ای متفاوت و با نام استان هفتم به شش شهرستان به نام های ۱٫ بهبهان ۲٫ شیراز ۳٫ بوشهر ۴٫ فسا ۵٫ آباده ۶٫ لار تقسیم گردید و شهرستان لار شامل مناطق لار، لنگه، گاوبندی، بستک، جهرم و جویم تعریف شد.
همانطور که دیده می شود جهرم برای اولین بار در طول تاریخ هزاران ساله خود و در نتیجه تقسیمات آشفته و غیر کارشناسی دوره پهلوی، در سال ۱۳۱۶ ضمیمه لار گردیده و بعد از شش سال برابر نامه فوق الذکر در سال ۱۳۲۲ شمسی از لار جدا گردیده است. جهرم تنها یک سال بعد یعنی در سال ۱۳۲۳ مجددا به شهرستانی مستقل در ایران تبدیل می شود. نکته مهم این است که در این دوره شش ساله، جهرم خود دارای حوزه انتخابیه و نمایندگی مجلس شورای ملی مستقل بوده است و تنها از نظر برخی تدارکات اداری و سرشماری در حوزه لارستان محسوب گردیده است. مزید اطلاع برابر فارسنامه ناصری و کتاب آثار جعفری خورموجی حتی جویم در دوره قاجار جز لار به شمار نمی رفته است و می توان نتیجه گرفت که محدوده شمالی لار بسیار محدود بوده است. همچنین اکثر قریب به اتفاق سیاحان اروپایی در دوره صفویه مانند دوسیلوا فیگوئرا (۱۰۲۳ ق) آخرین شهر لار را بنارویه ذکر کرده اند.
بهتر است انتشار دهندگان این نامه به تاریخ و پیشینه مناطق جنوب فارس توجه بیشتری داشته باشند. نام لار در هیچ کدام از کتاب های کهن تاریخی در ارتباط با فارس از جمله مسالک ممالک اصطخری، احسن التقاسیم مقدسی، صوره الارض ابن حوقل و مهم تر از همه فارسنامه ابن بلخی نیامده است. اولین بار در طول تاریخ، نام لار در منابع قرن ۸ هجری قمری مانند کتاب تاریخ وصاف آمده است. در این کتاب لار یکی از روستاهای ولایت شبانکاره (داراب گرد) ذکر شده است.
اساسا جهرم (گهرم) به معنای سرزمین گرم یا همان جروم می باشد و جغرافی نویسان از دیرباز جنوب فارس را «جروم یا گرمسیرات» مینامیدند. به عبارت دیگر «گهرم، جهرم، جروم، گرمسیرات» همگی یک معنا و مفهوم را دارند که نشان می دهد عنوان عمومی مناطق جنوب فارس تا ساحل خلیج فارس برگرفته از نام کهن شهر جهرم بوده است. در کتاب تاریخ شاهی قراختائیان که مربوط به حدودا هفتصد سال پیش می باشد مناطق ایلود و فتویه (بستک فعلی) از نواحی ولایت جروم و گرمسیرات قید گردیده است.
فارسنامه ناصری در خصوص مناطق تحت حکومت قنبربیگ جهرمی در دوره صفویه یعنی دوران اوج عظمت لارستان می نویسد: «حاجی قنبربیگ جهرمی ذوالقدر، در زمان سلاطین صفویه به جکومت خطه لارستان و جهرم و بلوک فسا و سروستان برقرار بود» خاندان ذوالقدر جهرمی بانی امورات خیر و رونق و آبادانی های بسیاری در لار بوده اند. ذوالقدر جهرمی بازار قیصریه لار را که به ویرانه تبدیل شده بود مجددا با مصالح مرغوب چون سنگ احیا نمود و دستور داد قطعه شعری نیز بر قوس های وسط بازار بنویسند که هنوز یادگار این خاندان باقی مانده و دیده می شود. فارسنامه ناصری در این خصوص می نویسد: « در سال ۱۰۱۵ هجری قمری حاجی قنبر علی بیگ ذوالقدر جهرمی وزیر خطه ی لار، [بازار] قیصریه را تعمیری لایق نمود، چنانچه در پیشانی طاق بزرگ چهار سوق قیصریه این قطعه را نگاشته و تا کنون باقی است……»
جهرم بزرگ محل یکی از ضرابخانه های مهم ساسانی بوده و امروزه سکه های ساسانی و عرب – ساسانی بسیاری از این خطه ی شاه نشین فارس با علامات اختصاری (دا گ / دا گهرم) در دست می باشد. جهرم در سال ۲۰ هجری توسط مسلمانان فتح می شود و سردارانی چون عبدالله بن زبیر (۵۴ یزدگردی) و قطری بن فجاعه (۷۵ یزدگردی) در آن بنام خود سکه ضرب نموده اند.
/با تقدیم احترام
سلام باز هم تاکید می کنم جهرم یکی از قصبات لارستان بوده است تاریخ را دقیقتر بخوانید و برای رسیدن به دنیا دروغ نگوییم الحمدلله تمام اسناد تاریخی مجلس و سایت ها گواه این مطلب است اما پذیرش آن برای عده ای تمامیت خواه کمی سخت است.
تبریک به اوزی های خوب و با فرهنگ….به امید استان شدن لارستان بزرگ
در ارتقاء اوز هیچ آشوب به پا نشد و مردم لار آن را حق شهرستان اوز می دانستند اما خواستار گرفتن امتیاز از مرکز بودند که همه اینها نشان از رابطه خوب بین لارستانیها کهن می باشد
فرهنگ ما و زبان ما همه مثل هم است.. ارتقاء یک شهر یعنی گرفتن امکانات دولتی بیشتر و این بسیار مبارک است.انشا… با ارتقا لارستان به استان امکانات و خدمات دولتی به این منطقه بیشتر گردد تا همه از ان بهره مند گردند…
این ارتقا بر اوزی های با فرهنگ مبارک باد
گذشته ها دیگر گذشته نماینده محترم می تواند جبران کند با همکاری با مسولین در شهرستان اوز برای استقرار نهادها وادارات بازهم در یادها بمانند
چی شد یه دفعه لاری ها با مردم اوز مهربون شدند هنوز امضایی که پای طومارجمع آوری شده علیه اوز ودر مخالفت با ارتقای این بخش کهن زده بودید جوهرش خشک نشده بنری که در مسجد زده بودید باشعار تا لاراستان نشود هیچ بخشی شهرستان نشود تصویرش در ذهن مردم اوز ماندگار شده نامه ی نماینده به وزیر کشور درمخالفت با شهرستان شدن اوز در اذهان عموم مردم ثبت وضبط شد بیش ازاین مردم اوز را احمق فرض نکنید که با این پیام ها بخواهید از در دوستی وارد شوید و کارشکنی های خود را از ذهن آنها پاک کنید.دیگر حنای نماینده لاری پیش این مردم رنگی ندارد
همه لاریها ولارستانیها با ارتقای اوز موافق بودند نماینده هم مخالف ارتقای اوز نبود بلکه آنرا مشروط به ارتقای کل لارستان نموده بود که انشا الله به زودی چنین اتفاقی بیفتد
ارتقا بخش ها باعث آبادانی روستاییان می شود.باور کنید محرومیت سخت هست بگذارید روستاها به ابتدایی ترین امکانات رفاهی خود برسند .روستاها مانند کهنه و هود و… همه دارای امکانات کردند .لاری ها هم ناراحت نیستند چون در زمان حسنی فرمانداری ویژه را گرفتند و امکانات خوبی براشون آوردند .نباید براشون مهم باشه هرچی بادا باد.
تبریک به مردم خوب. اوز. شهرستان اوز در منطقه خواهد درخشید. اینشالله. البته. دیگر فکر نکنم اوزیها. در انتخابات به. جعفر پور. رای. بدهند. بادشون. نمیرود
از مخالفین ارتقای اوز در شهر لار اعم از مسولین و افراد مختلف از هر قشر باید گفت ما اوزیها اگر باران گران بودیم رفتیم = اگر نامهربان بودیم و رفتیم . امیدوار استان پهناور استان خوش و نام نشان فارس به مرکزیت شیراز همیشه پایدار بماند. چون استان فارس نماد اصلی ایران زمین و پرشیا persia میباشد
برادر جان شما نه بار گرانی بودید ونه. نامهربان. اتفاقا بخش بزرگ. وبا فرهنگ اوز افتخاری برای. لارستان بود. وقطعا. ارتقا وتوسعه ان هم مبارک است الان هم شهرستان شدن انرا به فال نیک میگیریم
سلام باز هم تاکید می کنم جهرم یکی از قصبات لارستان بوده است تاریخ را دقیقتر بخوانید و برای رسیدن به دنیا دروغ نگوییم
خنج هم زمانی تابع اوز بود اما خنج چند سال قبل به شهرستان تبدیل شد ولی اوز بعلت مخالفت لاریها ۷۲ سال در جا زد و یا اوز و یاسوج همزمان دارای شهرداری شدند اما یاسوج مرکز استان شد اما اوز بعلت عقب نگه داشتن ان موجب گردید اوزیها مهاجرت کنند ودر سطح بخش باقی بماند لذا اینکه گفته شود جهرم زمانی تابع لار بوده دلیل بر این نمیشود که شهر جهرم با تولیدات و صادرات زیاد محصولات خرما و مرکبات و داشتن سایر امکانات از جمله نقش زیاد ان در اشتغال زایی آن از حق استان شدن محروم بماند. مشروط کرد ن ارتقای اوز همزمان با استان شدن لار نباید توسط نماینده لار مطرح میشد زیرا شاید تا صد سال دیگر استان فارس یکپارچه باقی بماند و لار استان نشود بنابراین این شرط گذاشتن ارتقای همزمان لار و اوز امری اشتباه است که نشان دهنده عدم صداقت نماینده لار بود و بنا به گفته خودش در تمام این ۸ سال با تمام مسولین کشوری و لشکری و وزرای مربوطه ملاقات و مذاکره کرده که اوز ارتقا نیابد . آیا برای چنین نماینده ای که خودش حتی در لحظات آخر نیز اعتراف نموده و مخالفت میکرده شایسته تقدیر و تشکر میباشد یا نه.؟. اینگونه طرز فکر در میان بعضی از مسولین موجب عقب نگه داشتن کشور و مردم ایران میشود و سوال اینجاست که چرا شهر مهر با داشتن امکانات کمتر از اوز از جمله جمعیت چند سال قبل به شهر تبدیل گردید اما لاریها اعتراض نکردند
چرا قرارگاه پلیس راه شهرستان های جنوبی استان فارس (قیر و کارزین + جهرم + لارستان + گراش + لامرد + مهر + فراشبند + خنج) بایستی در شهر لار مرکز شهرستان لارستان که در گوشه ای از جنوب فارس قرار گرفته است مستقر شده باشد؟
چرا قرارگاه امداد رسانی هوایی (اورژانس هوایی) شهرستان های جنوبی استان فارس (قیر و کارزین + جهرم + لارستان + گراش + لامرد + مهر + فراشبند + خنج) بایستی در شهر لار مرکز شهرستان لارستان یا شهر جهرم مرکز شهرستان جهرم که هر دو در گوشه ای از جنوب فارس قرار گرفته اند مستقر شده باشند؟
چرا اداره کل راه و شهرسازی شهرستان های جنوبی استان فارس (لارستان + گراش + لامرد + مهر + خنج) بایستی در شهر لار مرکز شهرستان لارستان که در گوشه ای از جنوب فارس قرار گرفته است مستقر شده باشد؟
چرا …
چرا …
چرا …
چرا …
این که شهر لار مرکز شهرستان لارستان یا شهر جهرم مرکز شهرستان جهرم محل استقرار ادارات کل خدمات رسانی به شهرستان های جنوبی استان فارس ( قیر و کارزین + جهرم + لارستان + گراش + لامرد + مهر + فراشبند + خنج) می باشند اشتباه بزرگ غیر قابل جبرانی است چون از هر طرف که فاصله زمینی و هوایی بین شهر خنج مرکز شهرستان خنج تا شهرستان های جنوبی استان فارس (قیر و کارزین + جهرم از مسیر راه جدید دیگ اشکن) + لارستان + گراش + لامرد + مهر + فراشبند +خنج) را که محاسبه کنید از حدود ۳۹ کیلومتر تا ۴۹ کیلومتر می شود اما شهر لار مرکز شهرستان لارستان و شهر جهرم مرکز شهرستان جهرم در گوشه ای از جنوب استان فارس با فاصله ای بیش از دویست کیلومتری شهرستان های جنوبی استان فارس (قیر و کارزین + جهرم + لارستان + گراش + لامرد + مهر + فراشبند + خنج) قرار گرفته اند. متاسفانه کسانی بر شهرستان های جنوبی استان فارس و استان فارس و کشور ایران حکومت می کنند که آسایش مردم عادی (اکثریت مردم) شهرستان های جنوبی استان فارس برایشان مهم نیست اگر بود به جای شهرهای لار مرکز شهرستان لارستان شهر جهرم مرکز شهرستان جهرم بایستی شهرخنج مرکز شهرستان خنج به عنوان محل استقرار ادارات کل برای خدمات رسانی به مردم شهرستان های جنوبی استان فارس (قیر و کارزین + جهرم + لارستان + گراش + لامرد + مهر + فراشبند + خنج) قرار می گرفت.