دید مردم به بدنسازیِ خانمها در لارستان عوض شده است/ عدم حمایت مسئولان مانع حضورم در الپیک لیتوانی شد/ دیماه عازم مسابقات ترکیه هستم
گفتوگوی «آفتاب لارستان» با دخترِ لاریِ قهرمان پاورلیفتینگ:
دید مردم به بدنسازیِ خانمها در لارستان عوض شده است/ عدم حمایت مسئولان مانع حضورم در الپیک لیتوانی شد/ دیماه عازم مسابقات ترکیه هستم
هنوز که هنوز است خیلیها «بدنسازی حرفهای و قهرمانی» را رشتهای مختص آقایان میدانند و حداقل در لارستان اگر خانمی این رشته را انتخاب کند باعث تعجب میشود. «فاطمه فولادی» اما یک تنه این ذهنیت را در لارستان تغییر داده و توانسته در رشته پاورلیفتینگ به مقامهای استانی و کشوری دست یابد و به تیم ملی دعوت شود.
وی متولد مهرماه ۱۳۶۹ در شهر لار و فارغالتحصیل رشته تربیتبدنی است.
مربیگری بین المللی بدنسازی ifbb، مربی رسمی فدراسیون پرورش اندام، ریاست انجمن پاورلینک لارستان، ریاست انجمن اسپرت لارستان، قهرمانی چند دوره مسابقات استانی و کشوری در رشته پاورلیفتینگ و عضویت در تیم ملی ازجمله مهمترین سوابق این دختر ورزشکار لاری است.
فاطمه فولادی همچنین قرار است دی ماه امسال نیز به مسابقات بین المللی پاور لیفتینگ ترکیه اعزام شود.
«آفتاب لارستان» به همین بهانه با وی گفتگو کرده که در ادامه میخوانید:
***
برای شروع گفتوگو دوران کودکی و عنوان مدارس خود تا دانشگاه را بطور مختصر بفرمایید.
دبستان ابنسینا، راهنمایی انصاری، دبیرستان پیام زینب و در دانشگاه شیراز فارغ التحصیل رشته کارشناسی تربیتبدنی شدم.
لطفا داستان علاقهمندی خود به ورزش بدنسازی را شرح دهید.
علاقه من به ورزش از کودکی بود که همراه پدرم در رشته رزمی فعالیت میکردم؛ بدنسازی را البته از نوجوانی کار کردم اما بصورت حرفهای ازسه سال پیش پاورلیفتینگ را آغاز کردهام.
میدانیم که فعالیت حرفهای بدنسازی خانمها در لارستان کمی نامتعارف است شما چگونه از این محدودیتها عبور کردید؟ آیا خانواده شما را حمایت کرد یا ممانعت کرد؟
بدنسازی در لارستان مخصوصا برای بانوان محدودیت زیادی دارد و همه به چشم یک ورزشِ مردانه به بدنسازی نگاه میکنند درحالی که هیچ جایی تعریف نشده که این ورزش فقط مختص آقایان است.
خانواده من البته همیشه مشوق من در امر ورزش بوده و چون بنده در یک خانواده ورزشی بزرگ شدهام که هم پدر و هم مادرم از اساتید بهنام ورزش لارستان بودند به این دلیل حمایت و درک بهتری شدهام.
الان که قهرمان این رشته هستید چه محدودیتهایی دارید؟
محدودیت در زمینه مسابقات و هزینههایی که برآورد میشود؛ مثلا همین مسابقه پیش رو که هزینه بالغ بر ۷۰ ميليون تومان خرج مسابقهام خواهد شد.
دومین محدودیت هم، نشان ندادن بانوان در اخبار و رسانههاست.
کلا شما برای این ورزش چند ساعت در روز وقت میگذارید و این موضوع شما را از زندگی شخصی باز نمیدارد؟
من عاشق ورزشم هستم، وقت و زمان برای کسی که عاشق است معنا و مفهومی ندارد، میانگین حضور من در باشگاه حدود ۱۲ ساعت کاری است که سه ساعت را به تمرینات تخصصی خود اختصاص میدهم.
ورزش حرفهای سختیهای زیادی دارد مثلا مانند افراد غیر ورزشی امکان حضور در مهمانی و تفریحات دیگر ندارم و باید سر ساعت خاصی به استراحت و خواب برای ریکاوری بدن اختصاص دهم، برنامهریزی رکن اصلی در پیشبرد سطح ورزشی هر فرد است. من البته همیشه سعی کردهام به عنوان یک زن هم به وظایف خود به نحو احسن رسیدگی کنم و ورزشم اختلالی در زندگیام ایجاد نکند.
حمایت مسئولان از شما تاکنون چطور بوده؟
من در سال ۹۴ یا ۹۵ انتخابی المپیک لیتوانی بودم که متاسفانه بهدلیل عدم حمایت مسئولین امکان حضور برایم میسر نشد.
بارها در استان و کشور مقام آور بودهام اما هیچ حمایتی نشدهام!
اکنون هم که در کشور به عنوان منتخب تیم ملی در مسابقات پاورلیفتینگ انتخاب شدهام و اولین بانوی پاورلیفتینگکار در استان فارس بودهام، ریسک این مسابقات سنگین را به دوش میکشم؛ باتوجه به مبلغ زیادی که برای مسابقات دارم هزینه میکنم اما از هیچ ارگانی حمایت نشدهام.
اگر مثلا به ۲۰ سال قبل بازگردید بار دیگر هم همین رشته و ورزش را انتخاب میکنید؟
اگر هزار سال به عقب برگردم باز هم همین راه را قدرتمندتر از گذشته پیش خواهم گرفت.
بدنسازی چقدر برای ورزشکاران در ماه خرج میتراشد؟
برای ورزشکار حرفهای با هزینههای مکمل و تغذیه ماهانه حدود پنج میلیون تومان.
خیلیها صرفا برای سلامتی و زیبایی نسبیِ اندام به سمت این ورزش میآیند. تفاوت ورزش قهرمانی و آماتور در این رشه چیست؟
فرق ورزشکار عادی با کسی که هدف دارد در این است که ورزشکار عادی صرفا جهت پر کردن اوقات فراغت به باشگاه میرود اما ورزشکار حرفهای برای رسیدن به هدفش تلاش میکند.
شما چقدر از مکملها و داروها استفاده میکنید؟
هیچ دارویی مصرف نمیکنم صرفا مکمل های مجاز مصرف میکنم و به کسی هم توصیه نمیکنم دارو مصرف کند اما استفاده از مکملها هم زیر نظر متخصصین بلامانع است.
جایگاه ورزش لارستان در بدنسازی خانمها در استان و کشور چگونه است؟
سابقا دید مردم نسبت به بدنسازی بانوان دیدِ خوبی نبود و فکر میکردند بدنسازی، اندامها را مردانه خواهد کرد اما خوشبختانه به تدریج و با شناخت این رشته این دیدگاه اشتباه روز به روز کمتر شده و مردم دید بهتری نسبت به ورزش بدنسازی خانمها پیدا کردهاند.
در مورد جایگاه لارستان در این ورزش باید عرض کنم بنده به عنوان نماینده بانوان در استان فارس در رشته پاورلیفتینگ این جایگاه را برای لارستان ایجاد نمودهام.
چه شهرهایی در استان و کشور در این رشته موفق ترند؟ در جهان کدام کشور؟
ما ورزشکاران خوبی در سطح کشور داریم. اکثر شهرها ورزشکاران قدرتمندی دارند اما با توجه به امکانات معمولا همیشه شیراز، تهران و کرج بهترند و در جهان معمولا روسیه، اوکراین و گرجستان بهترین بودهاند که خوشبختانه در سالهای اخیر و با تلاش و پشتکار جوانان ایرانی در حال حاضر ایران رقیب سرسختی برای همان کشورها است تا جایی که هماکنون در مسابقه مستر المپیا نماینده ایران از استان فارس یعنی آقای «هادی چوپان» حضور دارد.
باشگاههای بدنسازی لارستان چقدر استاندارد و مناسب برای خانمها هستند؟
من در باشگاه خودم چون مختص بانوان است سعی کردم تا جایی که در توان بوده کیفیت را بالا ببرم و سعی نمودهام با تاسیس باشگاه اختصاصی بانوان مشکلات عمده بانوان را تا حدود زیادی کاهش دهم و به فضل خداوند هم اکنون جزو برترین باشگاهها در استان فارس است.
وضعیت کرونا و تعطیلی باشگاهها چه اثراتی بر شما و این ورزش در لارستان گذاشته؟
فوق العاده ضرر کردهایم و بهعنوان باشگاهدار ماههایی را اجاره و مخارج باشگاه را از هزینه شخصی پرداخت میکردیم و چون درآمد ما از همین باشگاه بود فوق العاده به قشر باشگاهداران آسیب رسیده است.
سن این ورزش تا چند سالگی است؟
ورزش سن خاصی ندارد و تا زمانیکه انسان سالم باشد و قادر به ورزش کردن باشد میتواند ورزش کند اما اوج آمادگی در رشته ما بین ۳۰ تا ۴۰ سالگی است ولی در حال حاضر ما ورزشکاران حرفهای بالای ۴۰ سال هم داریم.
برنامه آتی شما چیست و چه وعدهای به علاقهمندان خود میدهید؟
وعده من کسب مقام و افتخار آفرینی برای لارستان بزرگ در مسابقه بینالملی پاور لیفتینگ است که دی ماه امسال در کشور ترکیه برگزار میشود.
و انشالله با تلاش بیشتر بتوانم در سالهای آتی به مسابقات قهرمانی جهان اعزام و کسب مدال کنم.
ضمن تبریک به قهرمانی شما؛
ورزش بدنسازی صرفاًدرقالب تمرینات سبک جهت سلامتی و چربی سوزی و…برای بانوان مناسب می باشد نه بصورت حرفه ای وسنگین بخصوص دررشته پاورلفتینگ به هیچ عنوان توصیه نمی گردد؛باتوجه به اینکه هورمون تستوسترون بیشتردربدن آقایون وجوددارد و متقابلا هورمون استروژن در خانم هابیشتریافت می شودلذابدنسازی حرفه ای سنگین مخصوص مردهاست .حال اگرخانمی بخواهدبصورت حرفه ای و سنگین ورزشی مانندپاورلفتینگ انجام دهد ،به مرورهورمون زنانگی خود(استروژن)کم می کند ودرعوض هورمون مردانگی(تستوسترون)دربدن افزایش می دهدوخواه ناخواه این خانم خصوصیات مردانگی(بم شدن صداو…)درخودخواهدیافت.
همیشه مویدباشید
افزایش تستسترون خانم ها میتونه باعث تنبلی تخمدان هم بشه
دبستان ابن سینا در شهر قدیم محله نو دانش اموزان قابل و توانا و مستعد تحویل جامعه داده هربار که از کنار این مدرسه عبور می کنم احساس رضایت می کنم مدرسه ای که در گوشه ای از ان اب انبار پیرفاش قرار دارد .
۱-آیا زنی که روزی ۱۲ ساعت تمرین می کند می تواند خانواده داری کند؟۲-ما اعتقاد داریم انسان هدف دارد هدف نهایی این رشته چیست؟ چه مشکلی از فرد -کشور و دنیا را حل می کند؟ آیا یک زن مسلمان می تواند حجاب خود را در مسابقات رعایت کند؟