غذافروشیهای لارستان قبل از کرونا کمرونق بودند و بعد کرونا در آستانه تعطیلیاند
گفتوگو با رئیس اتحادیه غذافروشیهای لارستان:
غذافروشیهای لارستان قبل از کرونا کمرونق بودند و بعد کرونا در آستانه تعطیلیاند/ تا وقتی افزایش حقوق کارگران و کارمندان کمتر از تورم باشد رونق به کسب و کارها برنمیگردد
محمدرضا صادقیلاری متصدی اتحادیه و صنف هتلداران، چلو کباب و ساندویچفروشان لار است. وی زیر مجموعه این اتحادیه را صنوف رستوران، چلوکبابی، سالن غذاخوری، فست فود، کافه تریا، هتل، طباخی، سفره خانه سنتی، آش و حلیمپزی، تالار برگزاری جشن و مراسم، خدمات غذارسانی و پذیرایی از میهمانان ادارات و مجالس، لوبیا عدسی و باقلا پزی، دفتر خدمات شیشه پاککن و نظافت عنوان کرد که اینک بالغ بر۱۴۲ واحد صنفی در مرکز شهرستان و ۱۳۷ واحد صنفی در بخشهای تابعه فعالند.
وی در پاسخ به این پرسش خبرنگار آفتاب لارستان که همهگیری کرونا و محدودیتهای متاثر از این بیماری چه اثری بر کسب و کار این صنف در لارستان گذاشته گفت: بدون شک همه گروههای صنفی از همهگیری کرونا دچار زیان و خسارت شدهاند و بالطبع صنوف زیرمجموعه این اتحادیه نیز مثتثنی نیستند؛ دربعضی مشاغل از جمله تالارهای پذیرایی و رستورانها تا ۱۰۰درصد و شماری از صنوف تا ۳۰ درصد دچار افت فروش و درآمد شدهاند.
صادقیلاری در ادامه در مورد مصوبات ستاد کرونا در لارستان گفت: تصمیمات ستاد محترم کرونا با عنایت به اینکه از تجربه قبلی برخوردار نبودند یعنی درگذشتهها با چنین پدیدهای مواجه نبودهاند نسبتا بجا و قابل قبول است و تنها در مورد محدودیتها در دو شهر جدید و قدیم و اینکه شهرقدیم را شهر روز و شهرجدید را شهر شب میدانیم میشد برنامه محدودیتها را به نحوی تنظیم نمود که صنوف این مجموعه هم بتوانند از حداقلی درآمد برخوردار شوند. همچنین دایره مشورتی ستاد کرونا را نیز اگر گسترش میدادند شاید تصمیمات کم نقصتری گرفته میشد و درنتیجه رضایت بیشتر مجموعه صنوف را نیز به همراه داشت.
وی در پاسخ به این پرسش که خرید و مصرف شهروندان طی این مدت چقدر کمتر شده است گفت: از نگاه بنده که سالیان متمادی است در عرصه ارائه غذای حاضری (ساندویچ) فعالیت دارم اثر این بیماری را در مورد سئوال شما زیاد موثر نمیدانم چرا که همین شرایط را قبل از کرونا هم داشتیم. منظورم این است که قبل از شیوع این بیماری در سطح همه صنوف فعال در سطح کشور و شهرستان با کمبود فروش و عدم درآمد کافی مواجه بودیم. در واقع رکود و تورم افسار گسیختهای که سالیان سال است جولان میدهد نفس همه کسبهها را به شماره انداخته و دل و دماغی برای صاحبان کسب و کارها باقی نگذاشته و بالطبع با آمدن این موج بیماری باقیمانده نفس و توان جمعی از صاحبان سرمایه در این حیطه را هم گرفته و آنها را به تعطیلی مراکز تجاری و خدماتی خود وادار نموده است.
صادقی لاری در ادامه به اسامی تعدادی از اصناف تعطیل شده اشاره کرد و گفت: از جمله مراکزی که به تعطیلی موقت یا دائم منجر شدهاند میتوان به مجموعه باران، آویشن، آریو، فستفود خورشید، فانزا و رستوران پارس، آریانا و دهها مورد دیگر اشاره نمود.
وی در پاسخ به پرسش پایانی ما مبنی بر چگونگی حفظ کسبکار و حفظ سلامتی مردم بصورت توامان گفت: به فضل پروردگار و همانگونه که امام بصیر، امام خامنهای فرمودند انشاءالله به همین زودی سایه این ویروس منحوس از روی سر همه برچیده خواهد شد و نسل بشر پا به عرصه جدیدی خواهد گذاشت که آغاز یک دگرگونی و حضور نور بر تاریکی خواهد بود. جا دارد مسئولان و متولیان با برنامه مدون و آیندهنگری برای کسب و کارهایی که از این اوضاع متضرر گردیدهاند برنامههای جبرانی داشته باشند و از هماکنون برای جبران خسارتهای ناشی از این ویروس در حوزه کسب و کار امتیازات و حمایتهای موثری در برنامه داشته باشند.
پیشنهاد خودم در امر بهبود کسب و کار افزایش متناسب سطح دریافتیهای دو طبقه مهم کارمندان و کارگران محترم با تورم موجود در اقتصاد جامعه است به عبارتی تا هنگامی که حقوق این دو قشر تاثیرگذار در ابتدای هر سال ۲۵درصد و تورم چند صد درصد باشد انتظار بهبود و رونق کسب و کار امری واهی و بیهودهای بیش نیست. مطلب دیگر اینکه استراتژی موافقت با صدور پروانه کسب به هر تعداد با هدف ایجاد اشتغال کارکرد خودش را از دست داده و نه تنها گشایشی ایجاد نخواهد کرد بلکه باعث ترافیک در کسب و کار و سوختن سرمایههای مادی و انسانی خواهد شد ضمن اینکه ضرورت شورایی قوی و کارآمد و اقتصاد نگر و بازارمحور در اطاق اصناف برای راهگشایی و سوق دادن سرمایه عزیزانی که مبادرت به سرمایهگذاری میکنند ضروری و حیاتی است.
آخ که دلم لک زده واسه هات داگ ولی باید یک بیستم حقوق رو بدیم واسه این منظور ….. آه آه …. یعنی ۱٫۵ روز ماه رو باید بدیم واسه یک شب
.
.
اصلا مسئولین ریاضی هم می دونن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
خواهش خالی نبندید.اغذیه فروشیها و رستورانها جزو مشاغل فوق العاده پرسود هستند که با کمترین میزان پرداختی مالیات و فروش چند برابر قیمت تمام شده سالهاست بار خود را بسته اند .صرفا در مقطع کوتاهی بخاطر کورونا بجای سود چند صد درصد سودشان اندکی پایین آمده
پیتزا ۶۰۰۰۰ تومنی ساندویچ۲۰۰۰۰تومنی کباب سیخی ۱۰۰۰۰تومنی چلوکباب ۴۰۰۰۰ تومنی.دیگه چقدر سود میخواهید؟