مروری بر هشت پروژه بزرگ یک سرمایهگذار در شهر لار/ از ساخت کارگاه و کارخانه تا مجتمع مسکونی و تجاری
مروری بر هشت پروژه بزرگ یک سرمایهگذار در شهر لار/ از ساخت کارگاه و کارخانه تا مجتمع مسکونی و تجاری
سحر طاهری: بیشک لازمه توسعه هر شهری «مدیریت» مناسب آن است و این مدیریت هرقدر آیندهنگرانه و کاربردیتر باشد، پیشرفت شهر نیز پایدار و غنیتر خواهد بود.
یک بخش مدیریت نیز داشتن چشمانداز برای آینده است و رشد هدفمند زمانی حاصل میشود که زیر ساختهای لازم برای تامین نیازهای آینده شهر پیشبینی و اجرا شود لذا «پیشرفت» مقولهای نیست که در یک جا و در یک نقطه به انتها برسد.
یک محیط شهری باید همیشه در حال رشد باشد تا بتواند به ارتقای مطلوب برسد اما مولفههای اصلی منتخب مدیریت شهری در جهت رونق و آبادانی یک شهر چه میتواند باشد؟ اگر یک شهر از نظر اماکن اقتصادی، معادن و مخازنی داشته باشد، از پتانسیل های خود برای ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی ساکنین و مناطق اطراف بهره خواهد برد. اما اگر یک شهر فاقد این امکانات باشد برای رونق اقتصادی و آبادانی آن چه باید کرد؟
طبق تحقیقاتی که از گوشه و کنار دنیا از موفقترین شهرداران و مدیران شهری، در پیشرفته ترین شهرهای جهان صورت گرفته است، سه عملکرد اصلی آنها عبارتند از: ۱) برنامه ریزی در جهت دستیابی به رشد هوشمند ۲) اجرای بیشترین کارها با کمترین منابع و ۳) جذب و حمایت سرمایه برای ایجاد تحول و تغییر
اگر بخواهیم فقط همین گزینه سوم را در شهر لار بررسی کنیم، به نتایج مهمی میرسیم. شهری کهن، با فرهنگ بسیار غنی و پیشینهای پربار که بسیار جای بررسی دارد.
سرمایهگذاران یعنی گزینهای که مدیران شهری در پی جذب آنها و سرمایههایشان هستند و همانطور که بیان شد موفقترین شهرداران و مدیران شهری یکی از سه گزینههای اصلی شان جلب حمایت سرمایهگذاران است. این حمایت میتواند به دو صورت باشد: ۱) جذب سرمایه گذاران و ۲) جذب خیرین و خوشبختانه در شهر لار هر دو گزینه حضور دارند.
در این میان برخی سرمایهگذاران با احداث پروژههای بزرگ در این خطه، به صورت خودجوش، در جهت عمران و آبادانی و پیشرفت هوشمند شهر لار فعال هستند.
با توجه به مقدمهای که بیان شد قصد داریم فعالیتهای یکی از این سرمایهگذاران در شهر لار را برسی کنیم، سرمایهگذاری که در چند سال اخیر به شخصه توانسته است با فعالیتهایش تغییر و تحولاتی قابل توجه در مسیر آبادانی شهر لار ایجاد کند. هم از باب چرخاندن چرخهای اقتصاد با ایجاد اشتغال در مسیر احداث پروژههای بزرگ و هم از جهت احداث اماکن تجاری، رفاهی، فرهنگی، مسکونی، ورزشی، رفاهی و…
با این هدف که بتوانیم شهروندان را با فعالیتها و اهمیت نقش سرمایهگذاران در سطح شهر آشنا کنیم، همچنین برای جلب توجه مدیران شهری و حمایت آنها از این سرمایهگذاران به کارنامه یکی از سرمایهگذاران شناخته شده شهر لار میپردازیم:
***
«مجید طالبی»، سرمایه گذار فعالی است که از سال ۱۳۷۷ تا کنون قدم در عرصه ساخت و ساز گذاشته و تاکنون طی احداث پروژههایی بزرگ، سرمایه قابل توجهی را وارد این شهر کرده است.
طالبی پس اتمام دوره متوسطه تحصیلی حدود ۱۰ سال در یک کارگاه تراشکاری در شهر لار مشغول به کار میشود و پس از تهیه ویزا با هدف شغل و درآمد رهسپار کشور کویت میشود.
او در این کشور در دو سه شغل مشغول به کار میشود و نهایتا پس از طی یک دوره ۱۲ ساله کار سخت و پشتکار فراوان، به کشور خود باز می گردد. این در حالی است که مغازه خود را نیز در کویت به فروش رسانده و همچنین ثمره ۱۲ سال کار و تلاش را به همراه خود آورده است و قصد سرمایه گذاری و ایجاد کسب و کار در کشور و شهر خود را دارد.
با توجه به اینکه برادر آقای طالبی مهندسی عمران دارد، تشویق میشود که در زمینه ساخت و ساز قدم بگذارد و در نتیجه اولین پروژه ساختمانی خود را در «باغ انجیر» کلید میزند تا عنوان دومین ساختمانساز بزرگ لارستان را به خود اختصاص دهد.
اگر بخواهیم پروژههایی کهتوسط این سرمایهگذار از سال ۷۷ تاکنون احداث شده یا در حال احداث است را ذکر کنیم چنین میآوریم:
***
۱) پروژه مسکونی در باغ انجیر در سال ۱۳۷۷
پنج ساختمان دوطبقه، سه ساختمان در محل باغ انجیر و دو ساختمان دیگر در پشت ساختمان نگین و نقره احداث شد.
۲)پروژه مسکونی و ورزشی خلیج فارس
مکانی که برای احداث این پروژه در نظر گرفته میشود یک زمین هموار نبوده، در نتیجه با همکاری اداره مسکن و شهرسازی بهصورت شراکتی در مدت زمان ۹ ماه تپههای این مکان را صاف کرده و تسطیح زمین انجام میشود.
گفتنی است در آن سال ۳۰ میلیون تومان به عنوان عوارض به شهرداری پرداخت میشود.
طالبی از استانداری فارس مجور ۸ طبقه را دریافت کرده و بعد از زندهیاد مرحوم نخبهالفقهایی که ساختمان نگین و نقره را ساخته بود، به عنوان دومین ساختمان ساز (در طبقات) در شهر لار شروع به فعالیت میکند.
خش مسکونی پروژه خلیج فارس طی ۳ سال با هزینهای بالغ بر ۱۳میلیارد تومان ساخته شده و در سال ۸۲ به بهرهبرداری میرسد.
گفتنی است آن زمان در استانداری فارس پروژه خلیج فارس از نظر مسکن و شهرسازی بهترین پروژه شناخته میشود. بخش مسکونی خلیج فارس با ۴۲۰۰ متر زمین، ۷۵۰۰ متر زیر بنا، ۸ طبقه در دو بلوک، هر بلوک دارای ۲۶ واحد آپارتمان و جمعا شامل ۵۲ واحد مسکونی است.
پروژه ورزشی مجموعه خلیج فارس نیز دارای ۲۵۰۰ متر زیر بنا، شامل؛ ۲ سالن بیلیارد، سالن بدن سازی، برای آقایان و خانم ها ساخته شده، البته این بخش ورزشی در حال تجهیزات نهایی است و در آیندهای نزدیک به بهرهبرداری میرسد.
۳) پروژه تجاری وربند
مجموعه تجاری وربند، مکانی برای فروش مواد غذایی و خوراکی، از جمله تره بار، خشک بار، نانوایی و … است.
این پروژه در خیابان ساحلی واقع در شهر قدیم در مدت زمان دو سال و نیم و با هزینه ای بالغ بر ۱۲ میلیارد تومان به بهره برداری رسیده است. زیر بنای این مجموعه ۵۵۰۰ متر، و شامل ۸۲ باب مغازه است که تا کنون ۶۰ درصد از آن واگذار شده است.
۴)پروژه تجاری جنب حسینیه اعظم در سه طبقه
برای اجرای این پروژه در کنار حسینیه اعظم واقع در شهر قدیم، مکانی در نظر گرفته میشود، که در آن زمان نه تنها ۴ الی ۵ خانه مخروبه را شامل میشده بلکه در دامنه کوه نیز قرار داشته است. شایان ذکر است که با زحمت فراوان ضمن تراشیدن کوه، زمین پروژه آمادهسازی و تسطیح میگردد. با توجه به این که محل احداث پروژه در مجاورت خیابان اصلی نیز بوده در نتیجه استفاده از ماشین آلات سنگین دشواریهایی داشته که اما نهایتا کار با موفقیت انجام میشود.
پروژه فوق در مدت زمان ۲ سال و با زیر بنای ۱۲۰۰ متر و با هزینه ای حدود ۸ میلیاد تومان ساخت شده است که در حال حاضر آماده بهرهبرداری است.
۵) پروژه «نیلی» مجموعه بزرگ تجاری، تفریحی، ورزشی و فرهنگی
کارهای آمادهسازی زمین این پروژه همزمان با احداث پروژههای قبلیانجام گردیده است. شایان ذکر است که مراحل آمادهسازی زمین پروژه نیلی حدود ۱۰ سال طول میکشد. نهایتا طی توافقی که با شهرداری صورت میگیرد از ۱۲۰ هزار متر زمین، ۷۰ هزار متر به شهرداری واگذار شده، سپس کار ساخت پروژه شروع میشود.
پروژه نیلی یک پروژه عادی نبوده و از نظر نقشه معماری با دقت و ظرافت زیاد انتخاب میشود. طی یک سال چندین نقشه تعویض میشود تا اینکه نهایتا نقشه شانزدهم به تصویب رسیده و کار آغاز میشود. اکنون حدود ۴ سال است که پروژه نیلی در حالساخت و احداث است.
تا کنون ۷۰ درصد این پروژه ساخت شده و در آیندهای نزدیک به بهرهبرداری میرسد. پروژه فوق با ۲۰ هزار متر زیر بنا، در چهار طبقه ساخت شده و شامل قسمتهایی از جمله هایپرمارکت، کافی شاپ، رستوران، سالن عروسی، فروشگاهها و … است و در قسمت تجاری دارای ۱۵۰ باب مغازه است.
۶) احداث کارگاه قطعات بتونی
این کارگاه واقع در شهرک صنعتی در باب تولید انواع قطعات بتونی با ۱۰ نفر نیرو بهصورت مستقیم، و چند برابر این تعداد بهصورت غیرمستقیم، فعال است.
۷) احداث کارگاه سنگ فروشی
این مکان تحت عنوان سنگ فروشی «تخت جمشید» با تعداد ۸ نفر نیرو فعال است.
انواع سنگ های مرمر، گرانیت و… از مرغوبترین تولیدیهای سطح کشور دراین کارگاه عرضه میشود.
۸) احداث کارخانه تولیدی لامپ LED و SMD
این کارخانه در محل شهرک صنعتی خور لارستان، با برند تولیدی «پاذیر» ۸ ماه است که کار تولیدی خود را آغاز کرده
است. تعداد زیادی نیرو به صورت مستقیم و غیر مستقیم، از جمله؛ رانندهها، بازاریابها، نمایندگیها و… در این مجموعه مشغول به کار هستند.
محصولات تولیدی این کارخانه شامل؛ انواع هالوژنها از یک تا ۳۰ وات، نورهای آفتابی و مهتابی، پروژکتورها در ۱۰ مدل و واتها و رنگهای مختلف است. لامپ های حبابی از ۹ تا ۴۵ وات در نورهای آفتابی و مهتابی، پنل های ۶۰×۶۰ و پنلهایی که قابلیت تنظیم فنر دارند نیز در این واحد صنعتی تولید میشود.
از ویژگیهای محصولات الکترونیکی کارخانه پاذیر این است که در تولید آنها از قطعات آلومینیوم استفاده میشود و دو سال ضمانت پس از فروش دارد.
احسنت بر جناب طالبی انشا… شاهد ایجاد هولدینگ بزرگی توسط شما برای لارستان باشیم
چه خوب است از سرمایه گذاران تلاشگر و کارآفرین حمایت شود .آقای طالبی به آبادانی شهر می اندیشد و در این راستا نیرو و سرمایه به کار میگیرد ، تندرست باشید و پرتوان آقای طالبی
سرمایه گذار کسی هست که سرمایه اش رو به قصد کسب سود، بصورت بلندمدت یک جا پارک میکنه. حالا ایشون چندتا از پروژه های عمرانیشون سرمایه گذاری بوده، یعنی واگذار نکردن و نفروختن؟ ساختن و فروختن که سرمایه گذاری نیست آفتاب عزیز، پیمانکاری هست.
مجتمع های بزرگ تجاری در حال ساخت است و این مهمترین قدم برای اشتغالزایی جوانان منطقه است .اما مسئولین هم باید قدمی بردارند برای تبدیل لار به یک منطقه تجاری ،دور تا دور لار را حصار کشیده اند که نمی تواند چند جین لباس بیاورید اما در لامرد و دهشیخ براحتی کالاهای باصطلاح قاچاق در حال فروس است و الان لامرد و دهشیخ بعنوان منطقه ای همانند گچین می شناسند
باید کاری بکنیم که مسافرین برای خرید به لار بیان و حتی بندر هم نرن
خدایی خجالت نمیکشید این کارها رو جزو پروژه به حساب میارید؟آپارتمان چند واحدی.سنگ فروشی.مجتمع کنار حسینیه اعظم.بارارچه وربند اینها که همه اش بساز بفروشی هست
خدا قوت حاج مجید طالبی خداوند سلامتی به خودت و برکت به مالت دهد. ان شا الله
سلام حاج مجید
آقا جان هرکس به اندازه خودش کاری انجام دهد. اون وقت چه میشه. حاج مجید دستت درد نکنه