میزان رضایت مندی شما از عملکرد شورای چهارم شهر لار چقدر است؟

نتایج

Loading ... Loading ...

انتشار در۴ فروردین ۱۳۹۷ ساعت ۳:۰۲ ب.ظ سرویس:برگزیده ها, شهر و شهروند 6 دیدگاه 519 بازدید

هیچ یک از حلواهای کشور طعم «مسقطیِ لاری» را ندارد

گفت و گو با یکی از باسابقه ترین مسقطی سازهای لارستان:

هیچ یک از حلواهای کشور طعم «مسقطیِ لاری» را ندارد

حلواي مسقطي لاري يكي از سوغات هاي معروف و شيرين لارستان است كه شنيدن نام آن دهان همه را آب مي اندازد! از هموطنان كشور عزيزمان گرفته تا خيلي از مردم كشورهاي عربي حوزه خليج فارس.

براي كسب اطلاعات بيشتر درباره اين سوغات شيرين و مقوي به سراغ يكي از با سابقه ترين مسقطي سازي هاي شهر رفتيم؛ از مسئول اين كارگاه درباره تاريخچه مسقطي لاري پرسيديم و اينگونه پاسخ داد: «حلواي مسقطي براي اولين بار در سال ۱۳۰۱ توسط حاج محمد قناد به لار آورده شد. وي در يكي از سفرهاي حج خود در عمان توقف مي كند و حلواي مسقطي عماني را با خود به لار مي آورد و طبق آن مسقطي لاري را براي اولين بار تهيه و عرضه مي كند. البته مسقطي لاري به مرور زمان رنگ و طعم مستقلي پيدا كرد و ديگر شباهتي بين آن و مسقطي عماني وجود ندارد.»

وي در پاسخ به پرسش ما درباره تركيبات مسقطي لاري نيز گفت: «نشاسته، شكر، گلاب، هل، زعفران و آب اجزاي اصلي حلواي مسقطي لاري است اما از پودر نارگيل و انواع مغز مثل گردو و پسته و بادام و… هم براي تزئين آن استفاده مي شود.» لازم است بدانيد اينك در چند شهر كشور مثل كازرون و سيرجان هم مسقطي توليد مي شود كه البته به اذعان همگان كيفيت مسقطي لاري را ندارند چراكه سابقه و تجربه مسقطي سازهاي لاري را ندارند و در واقع از آنها الگو گرفته اند.

اين قناد باسابقه ضمن بيان اين موضوع افزود: »مهمترين عامل تفاوت كيفيت حلواهاي مسقطي، كيفيت پخت، دقت و مهارت آشپز، نوع ظروف بكار رفته و البته كيفيت مواد تركيبي آن است.« وي در ادامه گفت: «طي سال هاي اخير به تعداد مسقطي سازي هاي لار اضافه شده و همين امر يعني رقابت سالم بين آنها باعث شده كيفيت مسقطي لاري ارتقاء يابد. چه به لحاظ كيفيت محصول و چه به لحاظ نوع بسته بندي.»

وي همچنين درباره قيمت حلواي مسقطي لاري خاطرنشان كرد: «مسقطي لاري به نسبت گز و سوهان بسيار ارزان تر است و مغزهايي كه در آن استفاده مي شود هم به مراتب بيشتر از گز و سوهان است.»

اين قناد خوش اخلاق در پايان گفت و گو يك درخواست هم از مسئولان شهري كرد و گفت: «بهتر است تابلوي «به سوي مركز شهر» در مبادي ورودي شهر نصب شود تا خريد حلوا مسقطي مهمانان ارجمند نوروزي محدود به مغازه هاي حاشيه خيابان ورودي شهر نشود و آنها بتوانند به رجوع به توليدي هاي مسقطي، حلوايي باكيفيت تر و ارزان تر تهيه كنند.»

*به نقل از ویژه نامه نوروزی «ایراهستان» نشریه داخلی شهرداری لار
**عکس این پست تزئینی است.


6 نظر

  1. شهروند گفت:

    0

    0

    چرا اسم شخصی که باهاش مصاحبه کردید در متن نبود..؟

    • حامد گفت:

      0

      0

      ايشان حاج يوسف مستأجري هستند كه امين خانواده قنادي و قديمي ترين استاد حلوازن توكل هستند كه البته الان در فروشگاه توكل مشغول به كارند .برابر سوابق مشخص سابقه فعاليتشان قريب به پنجاه سال ميباشد.

  2. ناشناس گفت:

    0

    0

    جای مسقطی لاری امسال در غرفه های نوروزی تخت جمشید خالی بود. انشالله با برنامه ریزی اداره میراث فرهنگی سال آینده در این برنامه حضور داشته باشیم.

  3. ناشناس گفت:

    0

    0

    من با ۵۴ سال سن هر چي ياد دارم در ميدان قيصريه دو حلوي پزي روبروي هم بود كه فقط حلوي ميزدن يكي توكل بود و ديگري پيرمردي بلند قامت فكر كنم با نام حاجي قنادي كه حلوي بسيار خوبي ميزدن و به شهرهاي اطراف و حتي خليج ميفرستادن و حلوي معمولي و حلوي گشتا بود كه شكرك زده بود و خيل خوشمزه كه با نارگيل ميخورديم . حالا نميدونم اين رز كه ادعا ميكنه از نواده هاي كدومشون هست ؟

  4. Saeed Mahmoodian, M.D. گفت:

    0

    0

    Ham velayati-haaye arjmand Baraye takmil va setayesh az halwaye Lar va halwa sazaan Larestani lotfan be “Masqati Lar va Qahveh Amrika-ee …” moraje’a fama-eed.Halwaye Lar mesl Sh’r Hafez o Sa’di mibashad ke ham dar zaman khod va ham hala az Maakesh ta Chin taraf-dar dasht o darad vali halwaye shahr-haaye digar mesl sh’r noe ast ke baa voojed in hameh tablighat, rooznameh, majalleh … az shahr soroorandeh shaa’er jaaye digar narafteh ast. Saeed Mahmoodian, M.D.

ارسال نظر

طراحی و توسعه توسط رضوان