میزان رضایت مندی شما از عملکرد شورای چهارم شهر لار چقدر است؟

نتایج

Loading ... Loading ...

انتشار در۱۰ فروردین ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۳۲ ق.ظ سرویس:شهر و شهروند بدون دیدگاه 922 بازدید

کباب «کنجه لاری» متمایز با دیگر کباب هاست و شهرتی جهانی دارد

گفت و گو با کباب پز باسابقه کنجه لاری:

کباب «کنجه لاری» متمایز با دیگر کباب هاست و شهرتی جهانی دارد

كباب كنجه لاري يكي از كباب هاي ويژه شهر لار است كه كيفيت و طعم منحصر به فرد آن اينك شهرتي «ملي» به آن داده است. ما هم به سراغ باسابقه ترين كبابي لار رفتيم تا دلايل كيفيت مثال زدني اين كباب را از يكي از كاركنان آنجا بپرسيم.

او در ابتداي گفت وگو ضمن اظهار بي اطلاعي از منشأ اصلي اين كباب و نام اولين فردي كه اين كباب را تهيه كرده گفت: «كباب كنجه لاري داراي قدمتي زياد است و به اين شيوه كه در لار درست مي شود حتي در ديگر مناطق لارستان هم وجود ندارد.» وي درباره تهيه اين كباب چنين توضيح داد: «گوشت راسته يا در اصطلاح محلي «مازه» گوسفندي يا گوساله را به دقت و با حوصله از پوست نازك روي آن، رگ هاي سفت  و… جدا مي كنيم و پس از خـرد كردن و شست و شو با پياز و نمك و فلفل سياه مخلوط مي كنيم و به مدت ۱۲ تا ۱۵ ساعت در جاي خنكي نگهداري مي كنيم. پس از آن قسمت فوقاني گوشت درون ظرف كه كاملا خشك شده است را در ظرفي جداگانه مي ريزيم و ماست چكيده را به آن اضافه مي كنيم. ماست هم بايد نه زياد سفت و نه زياد نرم باشد. پس از آن اين گوشت هاي ماستي را در سيخ كرده و روي منقل كباب مي كنيم.»

وي در پاسخ به سوال ما كه همه از اين دستورالعمل اطلاع دارند اما چرا كيفيت كباب بعضي كبابي ها بسيار بهتر است گفت: «وقتي بحث كباب مي شود فقط دستورالعمل كلي آن ملاك نيست و در اين فرايند يك سري خُرده كاري و ظرافت هايي وجود دارد كه آسان به دست نيامده و فقط اقليتي از آن مطلعند!» وي ادامه داد: «فقط مي توانم بگويم تفاوت كيفيت كباب ها به نحوه عمل آوري آنها مرتبط است.»

از او در مورد قيمت به نسبت زياد اين كباب پرسيديم و چنين گفت: «اولا كه قيمت گوشت و ماست يعني مواد اوليه اين كباب بالا است و همين امر روي قيمت كباب تاثير مي گذارد. درثاني خلوص گوشت در اين نوع كباب بسيار بالا است و هيچگونه چربي و استخوان و… ندارد. مثلا اگر شما يك كيلو گوشت بگيريد، شايد ۶۰۰ گرم آن براي كباب كنجه لاري مناسب باشد.» وي ضمن بيان اين موضوع كه استقبال مهمانان نوروزي از كباب كنجه لاري بسيار زياد است افزود: «ما هم تلاش مي كنيم سالم ترين و باكيفيت ترين كباب را براي اين مهمانان عزيز تهيه كنيم.»

از او در پايان اين گفت و گو پرسيديم كه چرا در اكثر كبابي هاي لار، جاي مناسبي براي نشستن و محيطي آرام و مناسب وجود ندارد؟ و چنين پاسخ داد: «اين موضوع كاملا درست است. درگذشته البته اكثر مردم كباب را مي گرفتند و مي بردند اما امروز نياز به جاي مناسب براي نشستن خانواده ها احساس مي شود و از مسئولان هم مي خواهم قبل از اعطاي مجوز به اين كبابي ها در مورد فضاي آنها هم حساسيت داشته باشند.»

منبع: ویژه نامه نوروزی ایراهستان شهرداری لار


ارسال نظر

طراحی و توسعه توسط رضوان