«گردشگری» صنعتی بسیار ترسو است/ درمقایسه با «قلعه اژدهاپیکر»، «بازار قیصریه» قابلیت برجستهسازی بیشتری دارد
«ابوذر سوری» دانشآموخته و فعال حوزه گردشگری:
«گردشگری» صنعتی بسیار ترسو است/ درمقایسه با «قلعه اژدهاپیکر»، «بازار قیصریه» قابلیت برجستهسازی بیشتری دارد/ سال اول جشنواره حلوا مسقطی لار «شوآف» کامل بود!
به گزارش آفتاب لارستان، «ابوذر سوری» دانشآموخته کارشناسی ارشد مدیریت و برنامهریزی گردشگری از دانشگاه هنر اصفهان و مدرس دورههای گردشگری، در دهمین نشست از سلسله همایشهای «لاراُستان» که با موضوع «فرصتهای توسعه گردشگری و تاثیرات آن بر همگرایی منطقهای» برگزار شد گفت:
در گردشگری خیلی به مرزهای سیاسی کاری نداریم، بلکه بیشتر با مرزهای فرهنگی مناطق کار داریم.
اگر میخواهیم گردشگری در منطقه رونق پیدا کند، باید روی یک مسیر جدید گردشگری کار کنیم.
گردشگری، صنعتی بسیار ترسوست، از بیماریهای مختلف، جنگ، ناامنی و تروریسم میترسد، یعنی گردشگر به جایی میرود که امنیت فیزیکی، جسمی و روحی داشته باشد؛ به همین دلیل، میگویند که کشورها سعی کنند میزان وابستگیشان به گردشگری آن قدر نباشد که اگر اتفاق خاصی همچون کرونا، جنگ و حادثه تروریستی افتاد، اقتصاد آن کشور زمینگیر شود.
در ایران، روند رو به رشد و مثبتی در حوزه گردشگری داشتیم و تا سال ۹۸، قبل از شیوع کرونا، حدود شش هفت میلیون توریست داشتیم و نسبت به سالهای قبل این میزان افزایش پیدا میکرد که متاسفانه با شیوع کرونا همه چیز خراب شد.
ما در جای جای این منطقه (لارستان، خنج، گراش و اوز) آبانبار داریم و به نحوی نماد این چهار شهرستان است و مردم منطقه خودشان را وامدار این آب انبارها میدانند؛ اگر آبانبارها و نبوغ نیاکانمان نبود شاید این منطقه به حیات خود ادامه نمیداد؛ امروزه، متاسفانه، بهجای اینکه با این آبانبارها مهربان باشیم و احیایشان کنیم، نامهربانانه تیشه به ریشهشان میزنیم و این خیلی بد است.
قلعه اژدهاپیکر نه جذابیت بصری دارد و نه تاریخ مکتوبی را از آنجا داریم که بخواهیم استفاده و برجسته کنیم، اما در لار، بازار قیصریه را داریم که شاه بازار ایران است، در کنارش، مسجد چهاربرکهای را داریم که در ایران تک است و نمونه ندارد و روی آب ساخته شده است، در گراش، برکه «کَل» را داریم که بزرگترین برکه ایران است، در اوز دریاچه هیرم و موزه مردمشناسی را داریم، در خنج مسیر عرفان (مقبره عرفای نامی) را داریم.
کسانی که میگویند مگر لار چه دارد، یا خودشان را ندیدهاند یا به ندیدن زدهاند، ما بهحدی در خودکمبینی پیشرفت کردهایم که روی حلوا مسقطی که متعلق به لار است سعدیه و حافظیه میزنیم، بازار قیصریه لار با آن همه شکوه و عظمتش و گنبد فاخرش چه کم دارد؛ اگر جاذبههایمان را بهعنوان نمونه روی حلوا مسقطی معرفی کنیم، از آنجایی که مسقطی لار خیلی معروف است و در کل کشور توزیع میشود وقتی گردشگر برای عید نوروز به منطقه میآید از آنجایی که حلوا مسقطی را دیده است برایش جالب است که آن را از نزدیک ببیند.
اگر گردشگری، دغدغه بود خیلی بیشتر برای آن هم بودجه و هم زمان و انرژی میگذاشتند.
سال اول جشنواره حلوا مسقطی لار، «شوآف» کامل بود، با این همه هزینه و زحمتی که شد متاسفانه دستاوردهای لازم را نداشت؛ من این طرح (جشنواره حلوا مسقطی) را نوشتم و اهدافش را مشخص کردم، اما هیچکدام از اهدافی که در ذهن ما بود محقق نشد، اصلا نمیشود اسم «جشنواره» را روی آن گذاشت، فقط میشود گفت «نمایشگاه».
اگر امروز، یزد به اینجا رسیده است، فقط و فقط به خاطر این است که مردم و مسئولانش در کنار هم و دست در دست هم کار میکنند و کل ایران باید از یزد الگو بگیرد و ببیند از کجا شروع کرده و چگونه پیش رفته است.
فیلم کامل این سخنرانی را از لینک زیر در پیج لاراستان ببینید:
https://www.instagram.com/lar.ostan
مطالب مرتبط:
سخنرانی دکتر احمدعلی افکاری در همایش لاراستان
سخنرانی دکتر حسین رادمرد در همایش لاراستان
سخنرانی دکتر علی رئوفی در همایش لاراستان
سخنرانی دکتر مجتبی آراسته در همایش لاراستان
سخنرانی مجید حجتی در همایش لاراستان
سخنرانی دکتر محمد شیخی در همایش لاراستان
سخنرانی مهندس بهروز بیغرض در همایش لاراستان
سخنرانی مجتبی یزدانپناه در همایش لاراستان
سخنرانی فاطمه دلخسته در همایش لاراستان
سخنرانی مصطفی ناموران در همایش لاراستان
سخنرانی بدرالسادات طبیان در همایش لاراستان
سخنرانی علیرضا عطاری در همایش لاراستان
سخنرانی روحاله قرشی در همایش لاراستان
سخنرانی محمد نوروزی در همایش لاراستان
سخنرانی محسن منتظری در همایش لاراستان
سخنرانی دکتر عادل محسنزاده در همایش لاراستان
سخنرانی گلچهره آرین در همایش لارستان
قلعه اژدها پیکر و قیصریه در واقع دو سازه برتر لارستان است.
قلعه اژده ها پیکر اگر بهسازی و مرمت گردد از نظر بصری فوق العاده می شود. هر کس وارد لار شود ناخود آگاه چشمش به قلعه می افتد ولی هرکس
یاداشت جناب سوری و
قیاسش راجع به قیصریه و قلعه اژدها پیکر قابل تامل است.
قلعه اژدها پیکر بنوعی صورت و شناسنامه لارستان است.
هر توریست و غریبه ای که وارد لار شود چشمش به قلعه
می افتد ولی احتمال دارد فلان فرد غریبه نیازی نبیند که به قیصریه برود.
لذا هر اثر تاریخی جذابیت خودرا دارد واینگونه قیاس کردن درست نمی باشد.
تقلیل اثرهای گردشگری لارستان کهن در حد کباب کنجه لاری تحلیل و بررسی درستی نمی تواند باشد.
سوغات لارستان یا برند اثرهای گردشگری لارستان حلوای مسقطی لاری وکباب کنجه لاری نیست بلکه سوغات اصیل لارستان معماری است.
استاد کامجو دغدغه مندی تون قابل درک و احترامه؛ اما اولا این صحبتا طی لایو اینستاگرامی مطرح شده و یادداشت نیست؛ ثانیا این چکیده و تقطیع شده صحبتای یک ساعته و نیمه هست؛ ثالثا این قیاس از این نظر انجام شده که ما در مقابل شهرها و آثار تاریخیشون دارای مزیت نسبی هستیم و قابلیت رقابت داریم؛ وگرنه در ادامه صحبتهای تقطیع شده مندرج در همین سایت به اهمیت تمام آثار تاریخی منطقه اشاره شده. و ممنون میشم کل صحبتهای مطرح شده در لایو پیج لاراُستان رو ملاحظه بفرمایید تا متوجه عرایض بنده بشین.سپاس از نظرتون🌹